2013. Húsvét

Két hét múlva húsvét, ami keresztények egyik legfontosabb ünnepe. Ennek az ünneplésén a csapatunk is részt vesz, mind imában, mind jelenlétben.

  • Március 29-én (Nagypéntek) este 21.00-kor keresztutat tartunk az Oszolyra, ami egy olyan ájtatosság, aminek segítségével a keresztény hívek Jézus szenvedésein és keresztre-feszítésének eseményein elmélkedhetnek. Ezt csak a cserkész korosztály, és a szülők részére ajánljuk. Gyertyát, fáklyát lehet hozni.
  • Március 30-án (Nagyszombat) reggel 8.00-tól 9.00-ig vezetett imádságos, énekes Szent sír őrzést tartunk a Szent Anna Római Katolikus Templomban. Erre is csak a cserkészkorosztályt várjuk a teljes időre. Az újoncoknak és a kiscserkészeknek csak 3/4 9.00-től 9.00-ig tart ez a program majd. (Az őrsvezetők keresni fognak minden családot, hogy egyeztessenek a szülőkkel.)
  • Ugyancsak március 30-án (Nagyszombat) este 20.30-kor kezdődik a Húsvéti Vigília és Feltámadási Körmenet, ahol a csapatunk képviseli magát, és a  szertartás lebonyolításában is részt vesz. (zászló, baldachin, lámpások vitele stb.) Itt is csak a cserkészkorosztály megjelenésére számítunk, egyenruhában.

Előre is áldott Húsvétot kíván mindenkinek a Szent Anna Cserkész Csapat vezetősége!

nagyhet

Vélemény, hozzászólás?