Tábori beszámoló – Héreg

A csapatunk történelmének legegyedülállóbb táborában vettünk részt, amelynek a kezdetei visszanyúlnak 2014. július közepére, amikor a két csapat – a csobánkai Szent Anna Cserkészcsapat és a piliscsabai Csaba királyfi Cserkészcsapat – vezetősége egy könnyed esti beszélgetéskor felvetette a közös táborozás ötletét, amelyet azután egy évig folyamatos közös munka követett…

A táborba a cserkészek biciklivel indultak neki, egy pénteki korai hajnalon. A csobánkaiak is és a piliscsabai cserkészek is a lassú indulás, váltó állítás és csotabor04mag átpakolás után már gördülékenyen haladtak előre a célig, a gerecsei Király-kútig. A kiscserkészek ugyanezen a napon, de kocsival jöttek le a táborba, ahol az elő-tábornak köszönhetően már egy jól felépített, de nomád tábor várta a 80 cserkésztabor03t. Az ismerkedés után, kezdődhetett a tábor építésének a befejezése, ahol kialakításra kerültek az őrsök körletei, a zuhanyzók és a latrinák, ahol a cserkészek a legmagányosabb pillanataikat tölthették.
A tábort mesés környezetbe helyeztük. A cserkészek a jól ismert J.R.R. Tolkien regény világába léphettek be, és küzdhettek meg az orkokkal, találkozhattak a hobbitokkal, és viselniük kellett a gyűrű terhét is. Persze mind ezen feladatokban segítséget kaptak a mese híresebb szereplőitől. Így íjászkodhattak Legolas vezetésével, mehettek lovagi tornára Theodent lovasainak a vezetésével, vagy küzdhettek éjszaka az orkok ellen a gyűrű szövetségével. A sok játék, biciklitúra, számháború, nyakkendő harc, vizes batka, méta, foci a két csapat cserkészeit egymáshoz közelebb hozta, és remélhetőleg barátságok alapjait is megteremtette. A hosszú idő alatt a gyerekek nem csak a tábor területén voltak, hanem járták a környéket is. Tatabányán a Gyémánt fürdőben tölthettek egy napot, majd este a kalandparkot hódítotttabor01ák meg a cserkészek, ahol ott is éjszakáztak. Mind eközben a kiscserkészek megmászták a Gerecse tetejét, majd közösen egy márvány bányában szabadon kalapálhattak maguknak Ammonitesz és egyéb tengeri maradványokat.
A táborban igyekeztünk a fiatalok részére megmutatni, hogy a környezetünk szépítéséérttabor02 tenni kell. Nem csak elvárni másoktól a munkát, hanem nekünk kell megragadni a lehetőséget, és az országunk alakulását, jobbá válását el kell indítanunk! Erre a feladatra Héreg község önkormányzatával és a helyi plébániával közösen mind a nagyok és a kicsik is 2 napon át teljesítettek közösségi munkákat. Szemét szedés, téli tüzelő pakolás, közösségi eszközök rendberakása, közös bográcsgulyás főzés és játék a falu lakóival.
Nagy öröm még számunkra, hogy a tábor közepén többen tehettek fogadalmat, és kiscserkész ígéretet, így a csapatok létszáma most már nem kevés cserkésztestvérekkel bővülhetett!

Reméljük, hogy minden résztvevő cserkész rengeteg emlékkel tért haza.

Nem sokára találkozunk!
Jó munkát!tabor05

Vélemény, hozzászólás?