Sherwoodi cserkészek avagy tábori beszámoló

Két hete a cserkészeink elindultak Márianosztra mellé, hogy Robin Hood meghívásának eleget tegyenek, és  a saját falujukat képviselve harcoljanak a gonosz zsarnok uralkodójuk ellen. A 10 napos tábor alatt több próbán át kellett esniük a cserkészeknek is és a kiscserkészeknek is, hogy Robin Hood vagy Tuck barát mellé állhassanak majd a csatasorba és kiszabadíthassák fogságából Oroszlánszívű Richárdot.

A kaland mellett bőven volt ideje mindenkinek a helyi természettel megismerkedni, madárgyűrűzésen, ornitológiai előadáson, cserkész ismeretterjesztő foglalkozásokon részt venniük.  A bemutatókért köszönet Ambrus Bának a Szent András Általános Iskola biológia és földrajz szakos tanárának.

A kemény felkészülés (íjászat, méta, sport) meghozta a sikert, ugyanis hőn szeretett uralkodójukat sikerült kiszabadítani a fogságból egy óriási  számháborúval.

A lányoknak pedig a táborban Kéri Zsuzsi tanított megállás nélkül konyhai fortélyokat, így az sem volt meglepő, ha ebédre rétes került minden éhező szempár elé.

Reméljük minden cserkésznek, kiscserkésznek és a nyílt napon jelenlévő szülőnek tetszett a tábor! Találkozunk nemsokára, ősszel új programokkal!

Addig is Jó Munkát és jó pihenést!

Vélemény, hozzászólás?